Usluge internetske trgovine Jana, obrt za trgovinu i usluge vrijede za kupce na području Republike Hrvatske. Kupac ili korisnik je svaka osoba koja elektronički naruči proizvod i pošalje elektroničkim putem elektroničku narudžbenicu. Samim slanjem podataka prilikom kupnje korisnik pristaje na uvjete prodaje i dostave proizvoda te na Uvjete korištenja internet trgovine Jana, obrt za trgovinu i usluge. Narudžbom proizvoda putem internet trgovine Jana, obrt za trgovinu i usluge korisnik prihvaća uvjete korištenja koji su navedeni.

U slučaju da dođe do promijene Uvjeta korištenja, a korisnik nastavi koristiti naše internetske stranice smatra se da prihvaća Uvjete korištenja u izmijenjenom obliku. Jana, obrt za trgovinu i usluge zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice. Predmetne izmjene mogu uključivati i uvođenje određenih naknada, stoga savjetujemo korisnike da prouče informacije sadržane u Uvjetima korištenja kako bi bili informirani o eventualnim promjenama. Jana, obrt za trgovinu i usluge nije ni u kojem slučaju odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja www.fototapeta.hr djelomično ili u cijelosti.

Korisnik je upoznat i suglasan s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju internet trgovine, a s time i do prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan mogućnosti kontrole od strane Jana, obrt za trgovinu i usluge pa iz toga razloga Jana, obrt za trgovinu i usluge ne može biti odgovorna za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme pružanja usluga od strane Jana, obrt za trgovinu i usluge

Jana, obrt za trgovinu i usluge zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje internet stranica.

Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki koje se pojavljuju i kreiraju pri korištenju usluga koje pruža Jana, obrt za trgovinu i usluge

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama Jana, obrt za trgovinu i usluge vlasništvo su Jana, obrt za trgovinu i usluge  te su kao takvi zaštićeni zakonom, ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava i nositelja prava na žigovima kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Jana, obrt za trgovinu i usluge je također nositelj autorskih prava na cjelokupnom idejnom sadržaju internetske stranice. Zabranjena je bilo kakva distribucija, kopiranje, prijenos, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez odobrenja Jana, obrt za trgovinu i usluge Svako kršenje može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili kakvog drugog prava pa stoga može proizvesti neželjene učinke kao što su pokretanja sudskih postupaka. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji i/ili na bilo koji drugi način iskorištavati bilo koji sadržaj sa internetske stranice www.fototapeta.hr, u cijelosti ili djelomično. Također nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala.

Fotografije i karakteristike proizvoda dobiveni su od strane proizvođača i dobavljača ili su preuzeti s interneta te ne moraju biti nužno identični. Nastojimo točno navesti sve karakteristike proizvoda te prikazati proizvod pomoću fotografije što točnije. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Obveza i dužnost korisnika je da koristi internetsku stranicu www.fototapeta.hr isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske te s općim moralnim i etičkim načelima.

 

Povjerljivost podataka

Jana, obrt za trgovinu i usluge se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka o kupcima i to na način da prikuplja samo osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje obveza prema kupcima. Svi djelatnici Jana, obrt za trgovinu i usluge i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obvezujemo se da podatke o našim korisnicima nećemo razmjenjivati i/ili prodavati te na bilo koji način dati na uvid trećim stranama. Kupnjom proizvoda, kupac prihvaća sve navedene uvjete.

 

Uvjeti prodaje i dostave te reklamacije

Prodaja se može izvršiti putem internet trgovine www.fototapeta.hr, telefonskim putem ili e-mailom. Cijene su maloprodajne i izražene u kunama.

Dostavu vršimo putem Hrvatske pošte na naznačenu adresu isključivo na teritoriju Republike Hrvatske. Slanje i dostava pošiljke izvan Republike Hrvatske nije moguća.

Isporuka robe ovisi o načinu plaćanja. Načini plaćanja su otkupninom prilikom preuzimanja pošiljke ili uplatom na žiro račun Jana, obrt za trgovinu i usluge U slučaju odabira plaćanja otkupninom kod preuzimanja robe odnosno pouzećem, roba je spremna za isporuku po primitku Vaše narudžbe. U slučaju odabira plaćanja u banci ili pošti te odabirom plaćanja putem Internet bankarstva, roba je spremna za isporuku po primitku Vaše uplate na naš račun. Prilikom plaćanja otkupninom prilikom preuzimanja pošiljke, korisnik je dužan preuzeti pošiljku.

Kako bi proizvod stigao na adresu kupca sigurnim putem i bio sigurno uručen, prijevozniku možemo dati broj telefona kupca kako bi mogao kontaktirati ukoliko kupac nije kod kuće odnosno nije na adresi koju je naveo. Na taj način želimo izbjeći procese vraćanja pošiljke.

Pakiranje proizvoda se obavlja tako da tijekom bilo kakve manipulacije i prijevoza proizvoda proizvod ostane neoštećen i kupcu se dostavlja ispravan. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke pregledati pošiljku i ukoliko primijeti određena oštećenja ili drugi nedostatak proizvoda, dužan je odmah po primitku pošiljke prijaviti dostavljaču te obavijestiti Jana, obrt za trgovinu i usluge

Ako kupac u očekivanom vremenu ne primi robu ili bilo kakvu obavijest o isporuci robe, kupac treba obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele određene radnje, pronašla pošiljka te kako bi se kupcu poslala nova pošiljka odnosno zamjenska. Ukoliko je naručena roba od stranke kupca ispravna i neoštećena, a kupac ju ne želi primiti, prodavatelj ima pravo tražiti nadoknadu svih troškova od kupaca koji su vezani za isporuku proizvoda. Rok isporuke je ovisan o vrsti naručenog artikla. Za svaki pojedinačni artikl naznačeno je vrijeme dostave. U slučaju da kupac naruči više artikala, a vrijeme dostave jednog od artikala je dulje, vrijeme dostave će biti u periodu artikla sa duljim vremenom dostave. U rok isporuke se ne ubrajaju subote, nedjelje i blagdani.

Reklamirati se mogu samo oni proizvodi koji su neoštećeni. Po primjeru zidnih dekoracija, ne mogu se reklamirati proizvodi koji su već korišteni odnosno aplicirani na površine. Kupac je dužan provjeriti proizvod prije same uporabe.

 

Otkazivanje narudžbe

Otkazivanje narudžbe se mora podnijeti u roku od 12h koji počinje teći od trenutka kada je kupac naručio proizvod. Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od 30 dana po primitku pismene obavijesti o otkazivanju narudžbe.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda od strane Jana, obrt za trgovinu i usluge zbog toga što proizvod trenutno ne možemo dobaviti, dužni smo kupca obavijestiti pismenim putem te kupac tada odlučuje o otkazivanju narudžbe, prihvaćanju novog roka isporuke ili prihvatiti drugi odabrani proizvod. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu, prodavatelj je dužan kupcu vratiti novac u što kraćem roku, a najkasnije u roku od 30 dana od kad je nastupilo zakašnjenje.