Zidne dekoracije su pogodne za uređenje stambenih prostora te interijera poslovnih jedinica poput ureda, restorana i barova. Naljepnice za zid i tapete se mogu koristiti na svim glatkim površinama poput zidova, ogledala, hladnjaka i ormara.
Kompletan asortiman drži certifikat s kontrolom kvalitete. Proizvođač je posvetio veliku pažnju kako bi proizvodi bili i ostali netoksični. Uporabom specijalnih papira i polimernih tinti izbjegava se dodavanje visokotoksičnih kemikalija. Klasične i jeftine zidne dekoracije većinom su izrađene od PVC materijala kojem se dodaje oblik ftalata DEHP u cilju fleksibilnosti materijala. Isparavanjem ove toksične kemikalije može doći do zdravstvenih poteškoća. Djeca s obzirom na tjelesnu masu su najpodložnija utjecajima štetnih kemikalija. Ispravanjem DEHP u zatvorenoj prostoriji, nakon izvjesnog vremena, može doći do alergija, bolesti dišnih i reproduktivnih organa, hormonalnih promjena, neplodnosti te smrti ploda kod trudnica. Mladunčad životinja pod utjecajem DEHP su mijenjale čak i spol.

Upute za instalaciju foto tapeta

Za instalaciju je potrebno:

  • posuda za miješanje ljepila
  • četka (za nanošenje ljepila)
  • valjak za izranjavanje tapeta
  • skalpel
  • mjerna traka
  • olovka, vodena vaga, spajalica

1.  Priprema površine

Površina zida ili vrata mora biti čista, suha i ravna. Uklonite stare tapete ili pukotine u boji, očistite površinu mokrom krpom i osušite. Popunite neravnine sa odgovarajućim materijalom.

2.  Priprema ljepila

Ljepilo ćete pronaći unutar pakiranja zajedno sa foto tapetom. Uzmite 0.5 l vode i dodajte 20 g ljepila. U slučaju da je ljepilo u drugoj količini (pogledajte masu napisanu na pakiranju ljepila) koristite isti omjer: 20 g ljepila na 0.5 l vode. Miješate smjesu dok ne dobijete homogenu masu. Ostavite oko 30 minuta. Ponovo promiješajte prije aplikacije.

3.  Instalacija foto tapete ili naljepnice za zid

Prije instalacije postavite tapetu na pod ili stol kako bi podesili uzorak odnosno temu. Označite zid olovkom, izmjerite vodenom vagom i trakom za mjerenje. Namažite ljepilo na površinu panela 1 sa posebnom pažnjom na rubove tapete. Ostavite panel sa ljepilom 3-5 minuta. Predlažemo da počnete s instalacijom gornjeg lijevog kuta foto tapete. Postavite panel 1 na zid usporedno sa linijama koje ste prethodno označili na zidu. Gladite tapetu prema vani s valjkom za izravnavanje od centra prema rubovima. Ponovite ovaj postupak ako se Vaša tapeta sastoji od više dijelova odnosno panela. Instalirajte jedan panel do drugoga izbjegavajući preklapanje. Izgladite tapetu odozgo prema dole istiskivajući zrak od centra prema rubovima. U slučaju da je panel krivo postavljen, brzo i nježno ga uklonite. Kada je tapeta instalirana očistite naličje od ljepila sa čistom i važnom tkaninom. Kada se paneli osuše, rubove možete odrezati sa skalpelom.

4.  Sušenje

Sušenje foto tapeta je sporo. Proces je ubrzan u ventiliranoj prostoriji, na temperaturi oko 20˚C.

Upute za instalaciju samoljepljivih laminatnih foto tapeta za kuhinje

Za instalaciju je potrebno:

  • skalpel
  • plastična špahtla
  • raspršivač

Površina mora biti ravna, glatka, neupijajuća i čista. Pripremljenu površinu pošpricajte raspršivačem vodu. To će vam olakšati manipuliranje sa foto tapetom, u slučaju krivog lijepljenja, kako bi je mogli bez poteškoća odlijepiti te ponovo zalijepiti. Odlijepite oko 10 cm zaštitne folije sa foto tapete po cijeloj širini i zalijepite na površinu. Plastičnom špahtlom potisnite zračne mjehuriće u smjeru od sredine prema krajevima. Nakon toga ponovo odlijepite, ovaj put, oko 20 do 30 cm zaštitne folije, zalijepite i potisnite mjehuriće. Tako ponavljajte postupak dok ne zalijepite cijelu tapetu. Nakon lijepljenja detaljno prekontrolirajte površinu. U tom slučaju da su Vam ostali mjehurići, tapetu možete probiti iglom i potisnuti zrak špahtlom. Višak tapete odrežite skalpelom. Tapeta se pričvrsti za oko 24 h i nakon toga ju nećete moći pomicati. Ovu zidnu dekoraciju sa laminatnom površinom  možete čistiti i održavati četkicom ili spužvom uz uporabu sredstava za čišćenje.

Pažnja!!

Miris polimera koji se osjeti prilikom otvaranja pakiranja nije štetan, on je dio tehnologije. Nakon aplikacije miris se može osjetiti 7-10 dana ovisno o klimatskim uvjetima u prostoriji.

U slučaju da je proizvod oštećen greškom kupca, on se ne može vratiti prodavaocu.

Želimo Vam da uživate u novoj dekoraciji Vašeg interijera!